16. syyskuuta 2010

UUSI KIRJA: "Vettyneet unelmat" (2010)

Näyte tulevasta kirjastani:

Olin iltakävelyllä puistossa. Ilma oli tyyni, aurinko pilkotti hieman pilvenhattaran välistä. Katson kuinka puihin on kasvanut lehtiä. Nurmi alkaa vihertämään. Kuinka västäräkki lentää taivaalla. "Taitaa tulla kesä", ajattelin.
Kävelin järven rantaa pitkin ja katsoin, kuinka joutsenperhe uiskentelee järvessä. Kaksi aikuista joutsenta ja viisi pientä, vielä mustaa poikasta. Peräkkäin rauhassa lipuvat pitkin peilikirkasta nestettä. Istuudun hetkeksi puistonpenkille ja katselen maisemaa. Aurinko on jo aloittanut laskeutumaan horisontin taakse, värjäten taivaan ja pilvet kirkkaanpunaisiksi. On hiljaista. Vain käki rikkoo hiljaisuutta kukkumalla jossain kaukana. Silloin huomaan jalkojeni edessä jonkin vilahduksen. Sehän on pieni sammakko. Katselen, kuinka se paikoilleen jähmettyneenä pullistelee kaulaansa ja kurnuttaa. Ajattelin katsella sitä hieman lähempää ja nostan sen kädelleni. Se on aivan ihmeellisen näköinen: Tummanvihreä, selässä neljä keltareunaista punaista läiskää. Sellaista sammakkoa en ollut ennen nähnyt. Sain päähäni idean, jonka olin varmaan televisiossa jonkun nähnyt tekevän. Päätin nuolaista sammakkoa. Hieman limainen, maku muistutti mango-tomaatti-inkivääri sekoitusta. Oli se sentään lisäaineeton, ja viimeinen käyttöpäivä oli vasta ensi viikolla. "Hmm, ei mitään vaikutusta", totesin, ja päästin sammakon menemään. Sammakko lähti loikkimaan ja hyppäsi järveen. Plips.
Istun vielä hetken tuolilla. Tuuli puhaltaa muutaman lehden päälleni puusta ja tuo kylmät väreet iholleni. Napitan takin kiinni ja päätän jatkaa matkaa.

Julkaistaan lokakuussa 2010.

Paitsi ettei oikeasti. En minä mikään kirjailija ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti